Hoe gebruik ik een Jura E6

Geschreven door Floriane Mailleux, laatst bewerkt op

Eén van onze experts bij Javry kwam bij u een Jura E6 koffiezetapparaat installeren en u staat nu oog in oog met uw nieuwe aanwinst. Hier vindt u enkele nuttige en korte toelichtingen die u zullen helpen om dagelijks te kunnen genieten van uw heerlijke warme dranken.

Inhoud

Hoe een warme drank klaarmaken?

Vier producten zijn zichtbaar op het scherm van uw machine: een koffie, een espresso, warm water en een ristretto. Het volstaat om de knop van uw keuze in te drukken voor de bereiding van de gewenste koffie. Om de andere mogelijke bereidingen te zien, klikt u op de knop '>' (onderaan rechts van het scherm).

Het is mogelijk twee koffiebereidingen op hetzelfde moment uit te voeren, dit door twee keer op de desbetreffende knop te drukken (binnen ongeveer 1 seconde). In dit geval is het logisch, dat u twee tassen onder het apparaat plaatst ;).

Op elk moment kan u de bereiding van koffie of heet water stopzetten door de knop 'stoppen' in te duwen.

Tijdens de verschillende koffiebereidingen door, bent u in de mogelijkheid om de intensiteit van de koffie aan te passen. Dit doet u door de knoppen "< " en ">" in te drukken. (Deze knop is te vinden in het midden van het scherm.) Daarnaast kan u ook voor alle bereidingen de voorgeprogrameerde hoeveelheden water aanpassen door diezelfde knoppen in te drukken.

De bereidingen van de koffie eindigen automatisch en is meteen weer klaar voor gebruik.

Hoe de stand van de vermaler instellen of aanpassen?

De afstelling voor de vermaling bevindt zich rechts van het luik van de gemalen koffie (indien u zich recht voor het apparaat bevindt). Deze dient u nooit te gebruiken. Indien de afstelling van de vermaling u ongeschikt lijkt, contacteer ons voor hulp.

Hoe het waterreservoir bijvullen?

Dagelijkse reiniging en hygiëne zijn uiterst belangrijk om steeds opnieuw een geslaagde koffie te garanderen. Daarom is het belangrijk het water dagelijks te vervangen. Er mag geen koud water in uw machine terechtkomen.

1. Open de afsluiting van het waterreservoir.
  2. Verwijder het waterreservoir en spoel het uit met koud water.
  3. Plaats het reservoir terug en vul deze aan met vers water.
  4. Sluit het waterreservoir terug af.

U zult merken dat een waterfilter al geplaatst is door een van onze Javry-medewerkers. Wanneer het symbooltje voor deze filter rood wordt, is het tijd om een nieuwe filter te plaatsen. Raadpleeg hier het artikel om deze handeling uit te voeren.

Hoe de koffiebonen aanvullen?

Wanneer uw koffiezetapparaat niet genoeg koffiebonen bevat, zal deze dit aangeven via een melding op het scherm. Het is tijd voor nieuwe koffiebonen!

1. Verwijder de geurbeschermende afsluiting
  2. Haal eventuele onzuiverheden of vreemde bestanddelen weg
  3. Vul de bonen aan en sluit het terug af

Hoe uw machine op de juiste manier reinigen?

Om een goede werking van uw apparaat te garanderen, zijn hier enkele stappen om te volgen:

Al deze artikelen zijn natuurlijk ook te vinden op deze overzichtspagina en in de gebruikershandleiding.

Overzicht in afbeeldingen

Hier een overzicht in afbeeldingen van de werking van de Jura E6. Aarzel niet deze te delen met uw collega's:

Dit artikel beantwoordt niet uw vragen?

Contacteer ons en we helpen u met plezier!