Hoe gebruikt u uw Melitta Purista dagelijks?

Geschreven door Anaïs, laatst bewerkt op

Hier is eindelijk uw nieuwe aankoop, alleen voor u!

Hier zijn enkele uitleg om elke dag te genieten van heerlijke warme dranken.

Inhoudsopgave

• Enkele handige symbolen
  • Hoe het waterreservoir te vullen?
  • Hoe het koffiebonenreservoir te vullen?
  • Hoe de koffiesterkte aanpassen?
  • Hoe de koffiehoeveelheid aanpassen?
  • Hoe bereid ik een kopje koffie?
  • Hoe bereid ik twee kopjes koffie tegelijkertijd?
  • Hoe programmeer ik mijn favoriete koffie?

Enkele handige symbolen

Uw machine communiceert graag met u en maakt daarbij gebruik van de volgende symbolen:

Hoe vul ik het waterreservoir ?

Om optimaal van uw koffie te genieten, gebruikt u alleen vers, koud en niet-bruisend water. Vervang het water dagelijks.

1. Open het deksel (2) van het waterreservoir (1) en haal het reservoir eruit door de handgreep naar boven te trekken.
  2. Vul het waterreservoir.
  3. Plaats het waterreservoir terug in het apparaat en sluit het deksel.

Hoe vul ik het koffiebonenreservoir?

Tip: Gebrande koffiebonen verliezen hun aroma. Vul alleen de benodigde hoeveelheid voor maximaal 4 dagen.

1. Open het deksel van het koffiebonenreservoir (3).
  2. Vul het koffiebonenreservoir.
  3. Sluit het deksel van het koffiebonenreservoir. Het symbool knippert niet meer tijdens de volgende bereiding.

Hoe de koffiesterkte aanpassen?

Zodra het apparaat is ingeschakeld en klaar is voor gebruik, geeft het de huidige koffiesterkte-instelling aan. Hier zijn de mogelijke instellingen:

Om de sterkte aan te passen, drukt u gewoon één of meerdere keren op de "Koffiesterkte" knop. De sterkte kan worden aangepast tijdens het koffiezetten of malen.

Hoe de koffiehoeveelheid aanpassen?

Wilt u de hoeveelheid van uw koffie aanpassen? Draai gewoon aan de draaiknop "Koffiehoeveelheid".

U kunt instellen tussen 25 ml en 220 ml.

Hoe bereid ik een kopje koffie?

Voorwaarde: het apparaat is ingeschakeld en klaar voor gebruik.

1. Plaats een kopje onder de koffie-uitloop.
  2. Druk op een van de bereidingsknoppen.
  3. De koffiemolen start en de drank wordt afgegeven.
  4. De drankafgifte stopt automatisch.
  5. Haal het kopje weg.

Uw koffie is klaar om van te genieten!

Hoe bereid ik twee kopjes koffie tegelijkertijd?

Met de "2 kopjes" knop kunt u twee drankjes tegelijk bereiden. Wanneer u voor twee kopjes bereidt, maalt het apparaat twee keer koffie.

1. Plaats twee kopjes onder de koffie-uitloop.
  2. Druk op de "2 kopjes" knop (18).
  3. Het symbool voor 2 kopjes gaat branden.
  4. Druk op een bereidingsknop.
  5. De koffiemolen start en de drankafgifte begint.
  6. De drankafgifte stopt automatisch.
  7. Haal de twee kopjes weg.

Hoe programmeer ik mijn favoriete koffie?

Met de "Favoriete koffie" bereidingsknop kunt u de gewenste koffiesterkte en -hoeveelheid opslaan. De instellingen worden gedaan tijdens het zetten van een kopje koffie.

Druk langer dan 2 seconden op de "Favoriete koffie" bereidingsknop.

De symbolen "Klaar voor gebruik" en "Koffieboon" knipperen snel.

Eerste stap: stel de sterkte in

1. Druk één of meerdere keren op de "Koffiesterkte" knop om uw favoriete koffiesterkte in te stellen.
  2. Druk op de "Favoriete koffie" bereidingsknop.
  3. Het maalproces begint. De koffiesterkte kan nog worden aangepast tijdens het malen.

Tweede stap: stel de hoeveelheid in

1. De drankafgifte begint.
  2. Druk tijdens de drankafgifte op de "Favoriete koffie" bereidingsknop zodra de gewenste hoeveelheid koffie is bereikt.
  3. De drankafgifte stopt.
  4. De instellingen zijn opgeslagen.
  5. Als de drankafgifte wordt onderbroken met de "Koffie" bereidingsknop, worden de hoeveelheid en sterkte niet opgeslagen.
  6. Druk op de "Favoriete koffie" bereidingsknop om koffie te bereiden volgens de opgeslagen instellingen voor koffiesterkte en -hoeveelheid

Heeft u geen antwoord gevonden op uw vraag?

Als u iets zoekt en hier geen antwoord op vindt, zijn wij een officiële Melitta dealer en hebben wij een team van experts tot uw beschikking! Stuur ons een e-mail en we zullen zo snel mogelijk bij u terugkomen!