Hoe installeert u uw Jura GIGA X8?

Geschreven door Océane Delahaut, laatst bewerkt op

Het is zeer belangrijk dat bij het installeren en instellen van uw Jura GIGA X8 het volgende wordt gedaan:

• Plaats de GIGA X8 op een horizontaal oppervlak dat niet gevoelig is voor water.
  • Kies een locatie die beschermd is tegen overmatige warmte en waar de luchtinlaten niet geblokkeerd zijn.

Bij de eerste ingebruikname moet u de waterhardheid instellen. Als u de waterhardheid niet kent, kunt u deze eerst bepalen. Zo gaat u te werk:

1. Gebruik de Aquadur teststrip (meegeleverd).
  2. Houd de teststrip kort (1 seconde) onder stromend water. Schud het water eraf.
  3. Wacht ongeveer 1 minuut.
  4. Lees de waterhardheidsgraad af aan de hand van de kleurverandering op de Aquadur teststrip en de beschrijving op de verpakking.

PAS OP!!! Koffiebonen die zijn behandeld met additieven, gemalen koffie of gevriesdroogde koffie kunnen de molen beschadigen.

Hoe installeert u uw Jura GIGA X8?

1. Vul de bonencontainer uitsluitend met onbehandelde gebrande koffiebonen.
  2. Verwijder de aromabeschermkap.
  3. Verwijder eventuele verontreinigingen of vreemde voorwerpen uit de bonencontainer.
  4. Vul de bonencontainer met koffiebonen en sluit de aromabeschermkap.
  5. Sluit de stroomkabel aan op de machine.
  6. Steek de stekker in het stopcontact.
  7. Schakel uw GIGA X8 in met de aan/uit-schakelaar aan de achterkant van de machine.
  8. Uw Jura GIGA X8 is geïnstalleerd en moet nu nog worden ingesteld.

Hoe stelt u uw Jura GIGA X8 in?

1. Open het deksel van de aan/uit-knop.
  2. Druk op de aan/uit-knop Q om de GIGA X8 in te schakelen.
  3. Veeg met uw vinger van boven naar beneden (of omgekeerd) om door de taalopties te bladeren en druk op "Opslaan" wanneer de gewenste taal in het midden staat.
  4. Voer de huidige datum in (formaat JJJJ/MM/DD) en druk vervolgens op "Opslaan".
  5. Selecteer het tijdformaat ("24 u" of "AM / PM") en druk op "Opslaan".
  6. Voer de huidige tijd in en sla deze op.
  7. Veeg door het scherm om de waterhardheidsinstelling te wijzigen en druk op "Opslaan".
  8. Plaats een container onder de uitloop voor gemengde dranken en een andere onder de warmwateruitloop.
  9. Verwijder de waterreservoir en spoel het af met koud water.
  10. Open de filterhouder.
  11. Druk het filterpatroon in het waterreservoir met lichte druk.
  12. Sluit de filterhouder en deze klikt hoorbaar vast als deze correct is gesloten.
  13. Vul het waterreservoir met vers water en plaats het terug.
  14. Er stroomt water van de uitloop voor gemengde dranken en de warmwateruitloop rechtstreeks in de lekbak.
  15. Maak de lekbak leeg en plaats deze terug.
  16. Plaats een container onder de uitloop voor gemengde dranken (het spoelen stopt automatisch) en het startscherm wordt weergegeven.
  17. Uw GIGA is klaar voor gebruik :)

Hier is de handleiding in PDF-formaat: ga naar pagina 12.

Heeft u nog vragen?

Zoekt u iets en heeft u hier geen antwoord gevonden? We zijn een officiële Jura-verdeler en we hebben een team van experts tot uw beschikking. Stuur ons een e-mail, en we zullen snel bij u terugkomen!