Hoe reinig ik het melksysteem van een Jura X8 ?

Geschreven door Floriane Mailleux, laatst bewerkt op

Om een goede werking van het melksysteem te garanderen, is dagelijkse reiniging nodig. In dit artikel zal u de stappen vinden die nodig zijn om het melksysteem van een Jura X8 te reinigen.

Goed om weten

1. Het gebruik van onjuiste reinigingsmiddelen kan ervoor zorgen dat uw apparaat beschadigd raakt of dat u restanten vindt in het water. We raden u aan reinigingsproducten van het merk Jura te kopen in onze webwinkel (online).
  2. Voor de reiniging van het melksysteem, dient u het geleverde recipiënt te gebruiken.

De beschikbare hulpmiddelen

We hebben enkele hulpmiddelen tot uw beschikking gesteld om u te helpen bij de reiniging van het melksysteem.

1. De gebruikershandleiding in PDF : de nodige info is te vinden op blz. 33
  2. Een handleiding bestaande uit afbeeldingen
  3. Een geschreven handleiding

Een handleiding a.d.h.v afbeeldingen

Deze handleiding beschrijft, door middel van afbeeldingen, hoe u het melksysteem dient te reinigen :

Richtlijnen bij het reinigen van het melksyssteem

De stappen voor de reiniging :

1. Druk op de knop "P".
  2. Druk op "Reiniging melksysteem".
  3. Druk "Start" om het proces te starten.
  4. Klik "Volgende", de melding "detergent melksysteem" verschijnt.
  5. Voeg een dop melksysteemdetergent toe aan de achterkant van het recipiënt.
  6. Druk op "Volgende". De melding "melkleiding aansluiten" verschijnt.
  7. Plaats het recipiënt onder het gezamelijk afwateringssysteem.
  8. Verwijder het melkbuisje van het recipiënt en verbindt het met het reiningingsrecipiënt van het melksysteem. Om het melkbuisje correct te verbinden met het recipiënt, dient het melkbuisje bevestigd te zijn met een verbindingsstuk.
  9. Druk op "Volgende". De melding "Reinigen melksysteem" verschijnt en de procedure start.
  10. De procedure stopt automatisch. Eenmaal de reiniging voltooid is, is uw apparaat opnieuw klaar voor gebruik. Joepie!!! Tijd voor koffie!

Dit artikel beantwoordde niet uw vraag?

U hebt een vraag, maar vond het antwoord hier niet? We hebben een team Jura-experts voor u klaarstaan die u graag verder helpen. Stuur ons gerust een mailtje en we komen zo snel mogelijk bij u terug met het antwoord!