Hoe reinig ik mijn Jura E6?

Geschreven door Floriane Mailleux, laatst bewerkt op

Uw Jura E6 kan een reinigingsbeurt gebruiken? Of u hebt zin om uw apparaat te reinigen voordat u deze verplaatst?

Handig om te weten

1. Uw apparaat vereist een reiniging na 180 koffiebereidingen of 80 spoelbeurten. U kan zowel wachten totdat het koffiezetapparaat dit aangeeft via een melding, als ook zelf een tussentijdse reiniging uitvoeren. Dit doet u door op de knop 'P' (Programmatie) te duwen.
  2. Jura beveelt u aan Jura of Solute reinigingstabletten te gebruiken bij de schoonmaak van uw apparaat. Het gebruik van andere producten zou uw apparaat kunnen beschadigen.
  3. Het is belangrijk dat het reiningsprogramma niet wordt onderbroken eens dit in gang gezet is. Ook dit zou uw apparaat kunnen beschadigen of zelfs onbruikbaar maken.
  4. Het reinigingsprogramma duurt ongeveer 20 minuten, maar dit hoeft niet per se zoveel van uw tijd te nemen (aangezien het apparaat zichzelf dan wel reinigt.)

Enkele beschikbare hulpmiddelen

We hebben enkele hulpmiddelen tot uw beschikking gesteld om u te helpen bij de reiniging van uw apparaat.

1. De gebruikershandleiding in PDF: de nodige informatie is te vinden op blz. 35
  2. De video
  3. Een handleiding bestaande uit afbeeldingen
  4. Een geschreven handleiding

De video

Omdat een video toch iets interessanter is dan een lang stappenplan:

Een handleiding a.d.h.v. afbeeldingen

Deze handleiding beschrijft, door middel van afbeeldingen, hoe u uw apparaat kan reinigen:

Richtlijnen bij het reinigen van een Jura E6:

Wanneer uw apparaat de volgende melding geeft: "reinigen apparaat", dient u volgende stappen te volgen.

1. Druk op de knop "P" om het reiningsprogramma te starten.
  2. Klik op "Starten".
  3. Er verschijnen verschillende schermen. Druk op "Volgende" totdat uw apparaat vraagt om de koffiegruisbak te ledigen.
  4. Ledig het koffiegruis alsook de waterafvoeringshouder en bevestig deze terug op hun plaats.
  5. De melding "Reinigen" verschijnt. Plaats een houder onder de 'waterleiding' van uw machine
  6. Druk op "Volgende".
  7. De procedure wordt onderbroken door de melding "Toevoegen tablet". Open de afsluiting van de trechter (die zich bevindt aan de achterkant van het machine) en voeg een Jura of Solute reiningingstablet toe.
  8. Sluit de afsluiting.
  9. Druk vervolgens op "Volgende" (het is belangrijk eerst het reinigstablet te plaatsen voordat u op "volgende" duwt). Er zal meerdere keren water stromen door de 'koffieleiding' in uw apparaat. De melding "Reiniging apparaat" verschijnt.
  10. De procedure stopt automatisch wanneer de melding "ledig koffiegruis" verschijnt. Het is nu tijd de waterafvoeringshouder te ledigen alsook het koffiegruis.
  11. Bevestig alles op desbetreffende plaats.
  12. Het reiningsprogramma is gedaan, geniet van een lekker kopje koffie! ;)

U hebt een vraag, maar vond het antwoord hier niet?

We hebben een team Jura-experts voor u klaarstaan die u graag verder helpen. Stuur ons gerust een mailtje en we komen zo snel mogelijk bij u terug met het antwoord!