Hoe ontkalk ik een Jura X8 ?

Geschreven door Floriane Mailleux, laatst bewerkt op

Het ontkalken van uw apparaat, maakt deel uit  van zijn onderhoud. Een Jura dient tussen verschillende bereidingen door, ontkalt te worden en dit zal automatisch worden aangegeven. In dit artikel zal u stap voor stap worden uitgelegd hoe u uw Jura X8 dient te ontkalken.

Goed om weten

Nuttige informatie om rekening mee te houden :

1. Zorg ervoor dat de waterfilter verwijderd is voordat u de ontkalking start.
  2. Wanneer de ontkalking beëindigd is, moet het waterreservoir geledigd worden en een nieuwe filter worden geplaatst.
  3. Een ontkalkingsprocedure duurt ongeveer 40 minuten, maar u hoeft niet naast uw apparaat te blijven staan bij dit proces. ;)
  4. We raden u aan de Jura-ontkalkingstabletten te gebruiken.

Enkele hulpmiddelen ter beschikking

We hebben enkele hulpmiddelen tot uw beschikking gesteld om u te helpen bij de ontkalking van uw koffiezetapparaat:

1. De gebruikershandleiding : terug te vinden op p. 39
  2. Een handleiding a.d.h.v. afbeeldingen
  3. Een handleiding a.d.h.v. uitgeschreven tekst

De handleiding a.d.h.v. afbeeldingen

Deze handleiding toont u, door middel van afbeeldingen hoe u een Jura X8 ontkalkt :

Een stap-voor-stap handleiding

Wanneer uw apparaat de melding "ontkalking apparaat" aangeeft, klik op de P-knop (Programma):

1. Het koffiezetapparaat laat weten hoeveel tijd deze procedure nodig heeft (ongeveer 40 min.) en u kan dan klikken op "Start".
  2. U krijgt een herinneringsmelding om enkel JURA-producten te gebruiken en u klikt op "Volgende".
  3. De melding "Ledig afwatering". Ledig zowel het afwateringssysteem alsook de koffiegruisbak. Indien dit gedaan, plaats deze terug.
  4. De melding "Toevoegen product" verschijnt. Verwijder het waterreservoir en ledig het.
  5. Los 3 Jura-ontkalkingstabletten op in 500 ml water. Dit kan enkele minuten duren. Vul het waterreservoir met deze oplossing.
  6. Vergeet niet om een lege houder onder het koffiezetapparaat te plaatsen ter hoogte van het mondstuk van dun schuimrubber.
  7. Klik vervolgens op "Volgende". Het ontkalkingsproces is gestart. Het water stroomt meerdere keren.
  8. Wanneer de procedure wordt onderbroken met de melding "Ledig afwatering", ledig dan zowel het afwateringssysteem alsook de koffiegruisbak.
  9. De ontkalking is gedaan. U kan het waterreservoir spoelen en het vullen met vers water.

Hebt u nog vragen?

U vond hier geen antwoord op uw vraag? We hebben een team Jura-experts voor u klaarstaan die u graag verder helpen. Stuur ons gerust een mailtje en we komen zo snel mogelijk bij u terug met het antwoord!