Hoe kan ik de filter van een Jura X8 vervangen ?

Geschreven door Floriane Mailleux, laatst bewerkt op

Uw apparaat heeft regelmatig een schoonmaakbeurt nodig en hij herinnert u daar graag aan. Dus wanneer het filtersymbooltje rood wordt, is het tijd om deze te vervangen.

Goed om te weten

Het is aangeraden om de CLARIS Pro Smart filterpatronen te gebruiken (niet de CLARIS Smart), die beschikbaar zijn in onze webwinkel (online).

De beschikbare hulpmiddelen

We hebben enkele hulpmiddelen tot uw beschikking gesteld om u te helpen bij het vervangen van de filter.

1. De gebruikershandleiding in PDF: de nodige info is te vinden op blz. 36
  2. Een video
  3. Een handleiding bestaande uit afbeeldingen
  4. Een geschreven handleiding

Een handleiding a.d.h.v afbeeldingen

Deze handleiding beschrijft, door middel van afbeeldingen, hoe u een filter dient te vervangen bij een Jura X8

Een stap-voor-stap handleiding

Zodra uw apparaat toe is aan een nieuwe filter (aangegeven wanneer het symbooltje rood wordt), volg dan het onderstaande stappenplan:

1. Verwijder het waterreservoir en ledig het.
  2. Open het 'filterpoortje' en verwijder het vorige Claris Pro Smart-filterpatroon.
  3. Bevestig het nieuwe filterpatroon in het waterreservoir en oefen een geringe druk uit.
  4. Sluit het 'filterpoortje'. Deze klikt vast met een hoorbaar geluid.
  5. Vul het waterreservoir met vers water en bevestig deze terug op desbetreffende plaats. Het apparaat registreert een nieuwe filter en de melding "Geregistreerd" verschijnt op het scherm.
  6. De melding "Spoelen filter" verschijnt en er stroomt meteen water door het afwateringssysteem.
  7. Het spoelen van de filter stopt automatisch. Het startscherm verschijnt.
  8. And thats it! ;)

Hebt u nog vragen ?

U hebt een vraag, maar vond het antwoord niet hier? We hebben een team Jura-experts voor u klaarstaan die u graag verder helpen. Stuur ons gerust een mailtje en we komen zo snel mogelijk bij u terug met het antwoord!